Recycling

Bij Onne van de Stadt worden materialen, als het even kan, opnieuw gebruikt. Dat is onze specialiteit en ook dragen onze inspanningen bij aan een duurzame toekomst. Belangrijkste voorwaarden voor optimale recycling zijn een professionele demontage en het splitsen van de materialen.

Vragen over recycling of prijzen?

Bel: 06 55 70 85 54 of 06 22 35 01 57

kom langskom langs
Milieuvriendelijke recycling

Wij beschikken over een speciale ruimte met vloeistofdichte vloeren, zodat het milieu niet wordt belast door eventueel gelekte olie, rem- of koelvloeistof. Nadat u uw voertuig heeft ingeleverd wordt deze vloeistofvrij gemaakt. De accu en eventuele gastank worden verwijderd. Materialen als glas en rubberen strips worden hergebruikt. Ook PUR-schuim en veiligheidsgordels uit het interieur worden milieuvriendelijk verwerkt.

Stalen en aluminium boten

In toenemende mate vindt in ons bedrijf de recycling van stalen of aluminium boten plaats. Een boot die niet of nauwelijks meer wordt gebruikt, kost immers geld. Zelfs wanneer u niet vaart, lopen de kosten van onderhoud, verzekering en ligplaats gewoon door. Dan is het verstandiger om uw stalen of aluminium boot door ons te laten afvoeren en demonteren. Zo levert de recycling u nog geld op en kunnen wij de materialen geschikt maken voor hergebruik door een andere eigenaar en zelfs voor andere toepassingen.

Heftrucks en kranen

Recycling van heftrucks en kranen is een vak apart. Vaak is in apparaten speciale techniek verwerkt. Ook zijn de nog bruikbare onderdelen, die na demontage beschikbaar komen, minder gangbaar dan bijvoorbeeld gebruikte auto onderdelen. Dankzij de faciliteiten in ons bedrijf kunnen wij heftrucks en kranen van klein tot zeer groot verwerken. Dat geldt ook voor soortgelijke apparaten en voertuigen zoals tractors, graafmachines en hoogwerkers. Bel gerust 06 55 70 85 54 of 06 22 35 01 57 als die aan het einde van hun levensduur zijn en in aanmerking komen voor recycling.

Scooters en motoren

Niet alleen auto’s gaan vroeg of laat naar de sloperij. Ook scooters en motoren worden gedemonteerd als ze niet langer geschikt zijn om gebruikt te worden. Onderdelen die nog in goede staat zijn komen zo beschikbaar voor een nieuwe eigenaar, zoals banden, de versnellingsbak en schokdempers. Onderdelen die niet geschikt zijn voor recycling worden afgevoerd. Naast scooters en motoren demonteren wij ook brommers en andere motorisch aangedreven voertuigen.

Stadsbussen en vrachtwagens

Een bijzondere categorie zijn de stadsbussen en vrachtwagens. Onne van de Stadt heeft jarenlange ervaring in de recycling van bussen van onder meer het Gemeentelijk Vervoerbedrijf van Amsterdam (GVB). De bussen worden ontdaan van alle bijzondere kenmerken, zoals ramen, deuren, bestemmingsaanduiding en eventueel de harmonica. Daarna vindt demontage plaats zoals bij andere voertuigen. Ook voor oudere vrachtwagens is ons bedrijf vaak de laatste bestemming.

Bijzondere objecten

Hebt u bijzondere objecten (bijvoorbeeld landbouw- of industriële objecten) waarvan u niet zeker weet of deze kunnen worden gerecycled? Bel: 06 55 70 85 54 of 06 22 35 01 57 als die aan het einde van hun levensduur zijn en wij geven u een eerlijk advies of uw objecten in aanmerking komen voor recycling.

Klantervaringen

wat onze klanten over ons zeggen

Naar WhatsApp
Welkom bij Onne van de Stadt Recycling.
Klik op de groene button hieronder en app ons uw bericht.