Metalen

Hoe meer metaal in een voorwerp is verwerkt, hoe interessanter het wordt te recyclen. De besparing ten opzichte van ertswinning wordt dan namelijk steeds groter.

Wij maken hergebruik van ijzer, koper(draad) en aluminium mogelijk en ook de recycling van bijvoorbeeld lood en accuzuur uit autoaccu’s.

Vragen over producten of prijzen?

Bel: 06 55 70 85 54 of 06 22 35 01 57

kom langskom langs
Koper

Eén van de populairste metalen voor hergebruik is koper. Dit metaal is buigzaam, eenvoudig om te vormen en is bij uitstek geschikt om warmte en elektriciteit te geleiden. Vaak wordt koper bij ons aangeboden in de vorm van koperdraad. Wij beschikken over professionele apparatuur om dit te ‘strippen’.

Staal

Staal is een legering die bestaat uit ijzer en koolstof. Van alle metalen is dit de soort die jaarlijks in grote hoeveelheden door hoogovens wordt geproduceerd. Er bestaan een groot aantal soorten staal, die vaak worden gebruikt as constructiemateriaal. Onne van de Stadt verwerkt onder meer stalen boten.

IJzer en oud ijzer

IJzer (en oud ijzer) is de goedkoopste en vaak sterkste van alle metalen. Het wordt gebruikt voor het bouwen van grote constructies. Ook bekend in de vorm van smeedijzer en gietijzer.

Zink

Blauw-wit overgangsmetaal dat in de industrie gebruikt wordt in legeringen. Toepassingen zijn onder meer batterijen, regenpijpen en als balanceringsgewicht op de stalen velg van een auto.

Messing

Van alle messinglegeringen wordt bijna 90% hergebruikt. Het is een waardevol metaal vanwege zijn hardheid en goede zelfsmerende eigenschappen.

Schroot

Eigenlijk is schroot een soort verzamelnaam voor afval van metalen. Het bestaat meestal uit afgedankte producten. Recycling hiervan vindt op grote schaal plaats.

Non-ferro

Non-ferro metalen bevatten geen ijzer. Er is ook sprake van non-ferro als de legeringen ijzer niet als belangrijkste bestandsdeel hebben, zoals brons, zink, aluminium, koper, messing en lood.

Aluminium

De jongste en lichte soort onder de metalen. Aluminium is populair omdat het zich op verschillende manieren laat verwerken, onder andere in transportmiddelen.

Prijzen oude metalen

Door het inleveren van oude metalen draagt u bij aan hergebruik en daarmee aan duurzaamheid. Bovendien levert het u geld op. Bel: 06 55 70 85 54 of 06 22 35 01 57 om te informeren naar de actuele prijzen voor oude metalen!