Hoe het allemaal begon

Nog voor de Tweede Wereldoorlog, in de jaren ’30 van de vorige eeuw, is de vader van Onne van de Stadt senior begonnen als sloper. De werf was gevestigd op een klein industrieterrein langs de Mallegatsloot aan het Ameland, een zijstraat van de Westzijde.

Van sloop naar autosloop

Halverwege de jaren ’60 kwam Onne senior in het bedrijf. Onder zijn leiding kwam het accent steeds meer te liggen op autosloop. Het bedrijf verwerkte maar liefst 2.000 sloopauto’s per jaar en de werf aan het Ameland werd al snel te klein.

 

In de zoektocht naar een nieuwe, geschikte locatie viel het oog op het terrein van 3.800 m2 aan de Rijshoutweg in de Achtersluispolder waar voorheen expeditiebedrijf Molenaar was gevestigd. In de zomer van 1981 werd de nieuwe locatie betrokken.

Sloop & recycling

In de jaren die volgden nam het aantal activiteiten snel toe en kwam de derde generatie het bedrijf versterken (Onne en Peter). Naast autosloperij werden recycling en aandacht voor het milieu steeds belangrijker.

 

Sinds de eeuwwisseling is Onne van de Stadt uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in zijn soort in de provincie Noord-Holland. De traditie zet zich voort, want inmiddels is ons team uitgebreid met de vierde generatie.

Naar WhatsApp
Welkom bij Onne van de Stadt Recycling.
Klik op de groene button hieronder en app ons uw bericht.